Despre profeți, profeții și viitor(uri) – conexiuni importante

Despre profeți, profeții și viitor(uri) – conexiuni importante

 
Anul 2012 a fost de departe cel mai dens în profeții dintre toți anii din istoria omenirii.

 

Așa cum era de așteptat, odată trecut decembrie 2012 articolele în care profeții sunt „arși pe rug” s-au înmulțit simțitor. Deși am mai vorbit despre textura viitorului pe acest blog aici (click) și aici (click), m-am gândit că este necesar să revin asupra acestui subiect și să aduc o imagine și mai clară prin conectarea „oficială” a unor informații care deja există și ne sunt accesibile tuturor.

 

Pentru început aș vrea să ne reamintim că la școală am învățat cu toții că un experiment fizic se poate reproduce identic doar în cazul când condițiile inițiale sunt (fix) aceleași. De exemplu, toată lumea știe că apa fierbe la 1000C dar (să presupunem că) nu toată lumea știe că asta se petrece numai dacă presiunea de la suprafața apei este de 1 atmosferă = 760 mm coloană de mercur. Dacă de exemplu eu nu știu acest lucru și mă aflu la munte la peste 1500 m și observ că apa fierbe la 950C, voi spune că fizicienii au tras o concluzie („predicție/profeție”) greșită? Nu ar fi corect. Voi spune mai degrabă că eu nu am luat în calcul valoarea modificată a presiunii atmosferice sau nu am știut că aceasta poate influența temperatura de fierbere.
 
 
Când cineva face o profeție, fie că este vorba despre clarviziune sau alte abilități de acest gen, persoana respectivă „vede” numai un potențial viitor, adică cel mai probabil dintre toate variantele posibile și anume cel favorizat de “condițiile inițiale” existente în acel moment. Pentru cazul când vorbim despre viitor “condițiile inițiale” se reduc la nivelul conștiinței omenirii din momentul previziunii/profeției.

 

În plus, când vine vorba despre profeții, cred că ar trebui să luăm în calcul și caracterul metaforic al textelor respective trecând peste definiția din DEX a cuvintelor. Dacă facem asta este aproape sigur că vom găsi semnificații noi ale respectivelor previziuni.

 

Cum spuneam la început, avem foarte multe informații care există deja și peste care s-a trecut prea ușor sau au fost chiar uitate. Primul exemplu ar fi filmul “What the bleep do we know” (postat aici-click) care explică destul de clar ce înseamnă un potențial și care este textura realității pe care o trăim și pe care doar ne-o imaginăm ca fiind singura posibilă. Voi da doar un citat din ceea ce spune un fizician în film: “Ce este câmpul ondulatoriu? Este un ocean de potențialitate pură. Un ocean al existenței abstracte potențiale. Îl numim “câmp unificat” sau “câmpul superstringurilor”.” Iar un alt fizician spune “Conectivitatea tuturor lucrurilor este un constituent de bază al materialului realității. Este foarte dificil de înțeles această idee. Dar Erwin Schrodinger (unul dintre fondatorii fizicii cuantice) a afirmat că această interdependență care constituie și ideea acestei conectivități nu este doar o simplă proprietate aparținând mecanicii cuantice, ci este PROPRIETATEA ei, cea care o face extrem de ciudată.” Și încă un citat din film – foarte important pentru subiectul de față: “Noi putem, prin conștiență direcțională și intenție să schimbăm lucrurile la nivelul vidului, ceea ce permite să accesăm un nou nivel al fizicii (fenomenelor) – și anume modificările la nivel molecular.”

 

 
S-a demonstrat că o constiință de grup superioară (ordonată) creează ordine în întreg mediul. Experimente din mediul universitar au arătat că lumea fizică (materială) și lumea mentală sunt conectate și interdependente. Un proiect foarte interesant pe această temă este The Global Consciousness Project care se găsește aici (click) .

 

Desigur, mulți oameni (chiar și fizicieni) încă mai cred că fizica cuantică se aplică doar particulelor subatomice, dar de demonstrarea aplicabilității la corpurile macroscopice s-a “ocupat” deja Aaron Douglas O’Connell care și-a descris pe scurt cercetarile lui aici (click) și pentru mine cel puțin, a fost suficient.

 

Un alt fapt care nu este luat în calcul când vorbim despre profeții este existența extradimensiunilor Universului și a Universurilor paralele. Deși sună SF ce spun acum este bine de știut că și existența extradimensiunilor este luată acum în considerare de fizicieni, iar foarte pe scurt despre asta ne vorbește Brian Greene – profesor la Universitatea Columbia – aici (click!) .

 

Dacă mai luăm în considerare și faptul că David Deutsch, în The Fabric of Reality, adoptă mecanica cuantică pentru interpretarea „lumilor multiple” dar și alte lucruri foarte utile pe care le rezumă Richard Dawkins aici (click!), atunci cred că ne putem forma o cu totul altă idee despre textura Universului și implicit despre ce anume înseamnă o profeție și ce arie de valabilitate poate avea aceasta.

 

Universul (Multiversul) chiar este fluid iar aceasta nu este o metaforă decât la suprafață. Dacă înțelegem la nivel profund acest lucru, atunci ne va fi mult mai ușor să înțelegem de ce orice previziune/profeție reprezintă numai un potențial, o fâșie dintr-o realitate.

 

Mulți oameni care au crezut în profețiile despre 2012 se simt într-un fel trădați de cei care au făcut previziunile/profețiile respective. Este firesc? Eu cred că nu – deoarece atâta vreme cât omul (cel care crede prefeția) are la dispoziție toate datele și poate conecta informațiile între ele – nu găsesc nici o “vină” (dacă ar fi să vorbesc în astfel de termeni) celui care a transmis viziunea/profeția.

 

 
Mai departe de atât, cred că Rolul/Rostul acestor profeții este chiar acela de a trage un semnal de alarmă asupra probabilităților – pentru ca noi, oamenii, să ne schimbăm mentalitatea devenind conștienți că putem modifica în mod real și palpabil structura Realității comune și a Viitorului comun și suntem responsabili în fiecare clipă de modul în care o modificăm. Să alegem să o facem cu cât mai puține critici destructive/acuzatoare și cu mai multă înțelegere atunci când citim/auzim o profeție/previziune/predicție.

 

Nivelul de conștiință se modifică în mod continuu, depinde de fiecare dintre noi cum ne “ocupăm” de asta.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s